30 iulie 2012

Experi(m)ente psihice


   Pe o sută de metri pe cea mai mizeră stradă a orașului am experimentat toate bolile psihice pe care mi le-a enumerat. Imaginați-vă doi oameni care merg în zig-zag. Pe aerodromul din trupurile acestor doi schizofrenici, halucinațiile  circulă liber, neregulamentar. În zona inimii emoții inadecvate execută artisitic figuri de balet. Sindromul demențial e prea ocupat să-și descâlcească funiile pentru spânzurătoare. Anxietatea, alături cu un pahar de whisky joacă cărți cu ipohondria. Epilepsia își pregătește peretele pentru atac și salturi mortale. Melancolia crește o grădină cu crini. Va dărui demență prin ei.
   Cea mai persistentă cred că a fost fobia sincerității și a iubirii. Fobie refuzată cu încăpățânare, dar care s-a înfățișat cu luciditate, or lucrurile cele mai lucide nu dezvăluie adevărurile cele mai orbitoare?


Un comentariu:

Anonim spunea...

Draga Măriucă,
proza pe care tu o propui spre a se face pe ea experimente critice, nu le suportă. e prea bună. sau poate experimentele psihologice de care vorbeşti sunt prea puternice pentru a mai lăsa vreo pată ce trebuie extirpată. E totul la modul perfect, şi dacă mai dai câteva de-astea, te propun la premiile Helis, dacă s-or da vreodată!(glumesc). Chiar ai scris extraordinar!
Felicitări!